ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Slovacia va susţine ADR Centru într-un proiect de dezvoltare a oraşelor

14:09 | 30.01.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) din R. Moldova în parteneriat cu ADR Senec-Pezinok, Slovacia, au organizat astăzi conferinţa de lansare a proiectului „Dezvoltarea capacităţilor oraşelor privind planificarea urbană integrată în context regional", comunică MOLDPRES.

Obiectivul proiectului constă în dezvoltarea capacităţilor oraşelor din regiunea Centru în planificare urbană integrată, sporind rolul oraşelor cu aplicarea practicilor şi experienţelor slovace.

Prezent la eveniment, Liviu Oboroc, viceministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, a îndemnat primarii localităților din zona de centru să se implice responsabil în realizarea acestui proiect și să valorifice oportunitatea de colaborare cu partenerii din Slovacia.

La rîndul său, ambasadorul Slovaciei în R. Moldova, Robert Kirnag, a menționat că ţara sa va oferi asistenţa necesară în acest proiect de la care se aşteaptă rezultate relevante.

Activităţile proiectului sînt grupate în două părți. Prima prevede transferul de experienţă slovacă și dezvoltarea de parteneriate. Cea de-a doua parte va consta în planificarea printr-un studiu analitic al potenţialului regiunii Centru. La final, cu sprijinul experţilor slovaci urmează să fie elaborate concepte de proiect pentru 12 oraşe din zona de Centru a R. Moldova.

Proiectul va fi finanţat în cadrul Programului Oficial de Asistenţă pentru Dezvoltare al Republicii Slovace şi va implementat în perioada ianuarie 2015 - aprilie 2016.

 

img15000618

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!