ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul SUA a prezentat scrisorile de acreditare Președintelui Republicii Moldova

16:28 | 30.01.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Ambasadorul SUA, James D. Pettit, a înmînat scrisorile de acreditare președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în această dimineață în cadrul unei ceremonii oficiale, informează MOLDPRES.  

“Doresc să vă asigur că voi depune toate eforturile pentru a consolida relațiile bilaterale între țările noastre și a susține Moldova în calea ei democratică și europeană”, a declarat ambasadorul Pettit.

Potrivit unui comunicat de presă al ambasadei SUA la Chişinău, din luna noiembrie 2010 ambasadorul Pettit a deținut funcția de asistent adjunct al Secretarului de Stat pentru servicii acordate cetățenilor peste hotare, Biroul afacerilor consulare al Departamentului de Stat.  

Ambasadorul Pettit a fost şef adjunct al misiunii la ambasada SUA în Kiev (2007-2010), consul general la ambasada SUA în Moscova (2003-2007) și consul general la ambasada SUA în Viena (1999-2003). În Washington el a lucrat în Direcția servicii consulare, Biroul pentru populație, refugiați și migrație, în Oficiul pentru coordonarea afacerilor cu Taiwan și Oficiul afacerilor cu Cuba. Ambasadorul Pettit a mai avut două misiuni la ambasada SUA la Moscova, a lucrat în cadrul Institutului american din Taiwan și Consulatului general al SUA în Guadalajara, Mexico. 

Noul ambasador al SUA la Chişinău a absolvit Universitatea de Stat din Iowa, licențiat în studii internaționale și limba rusă și este magistru în studii strategice naționale, National War College. Oficialul vorbește limba rusă, spaniolă, germană, dialectul mandarin al chinezei și a studiat limba română timp de cîteva luni înainte de venirea sa în Moldova. Este căsătorit și are două fiice.

img15000623

img15000623

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!