ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Iurie Leancă a depus flori în memoria victimelor civile de la Mariupol

16:40 | 30.01.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Prim-ministrul în exercițiu, Iurie Leancă, a depus astăzi flori şi a lăsat un mesaj în cartea de condoleanţe de la Ambasada Ucrainei din Republica Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului. 

„Atacurile asupra oraşului Mariupol, soldate cu pierderea a zeci de vieţi omeneşti şi cu numeroși răniţi în rîndul populaţiei civile, ne-au provocat o adîncă durere. În numele Guvernului Republicii Moldova şi al meu personal, exprim sincere condoleanţe familiilor şi rudelor celor decedaţi, precum şi tuturor celor care au avut de suferit în urma acțiunilor armate din regiune. Vă asigur că, în aceste zile dramatice, poporul moldovenesc este alături de mult-pătimitul popor al Ucrainei”, se menționează în mesaj.

Cel puțin 30 de civili au murit, iar alți peste 100 au fost răniți într-un bombardament care s-a produs sîmbăta trecută în orașul-port Mariupol - singura unitate administrativă mare din estul Ucrainei, aflată sub controlul forţelor guvernamentale. Pînă acum, conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în luna martie 2014, s-a soldat, potrivit estimărilor, cu peste cinci mii de morţi.

img15000625

img15000625

img15000625

img15000625

img15000625

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!