ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Macedonia, cu reședința la București

17:00 | 30.01.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a primit astăzi, la Reședința de stat, pe domnul Pande Lazarevski, ambasadorul Republicii Macedonia, cu reședința la București, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituţiei prezidenţiale.

Șeful statului a pledat pentru intensificarea relațiilor bilaterale spre beneficiul ambelor state. „Obiectivul comun de aderare la Uniunea Europeană va contribui la dezvoltarea cooperării reciproce pe toate dimensiunile și va facilita schimbul de experiență cu privire la integrarea în spațiul comunitar”, a declarat Nicolae Timofti.

Președintele Nicolae Timofti și-a exprimat încrederea că inaugurarea Consulatelor onorifice ale Republicii Moldova la Strumiţa, în martie 2013, și la Skopje, în mai 2014, va aprofunda relațiile politice, comerciale și culturale dintre țările noastre.

Ambasadorul Republicii Macedonia, Pande Lazarevski, a exprimat interesul oamenilor de afaceri macedoneni privind organizarea unui Forum economic moldo-macedonean, care ar contribui la impulsionarea schimburilor comerciale bilaterale.

Diplomatul macedonean l-a informat pe președintele Nicolae Timofti despre propunerea guvernului de la Skopje de abrogare reciprocă a regimul de vize pentru cetățenii ambelor state.

În cadrul întrevederii, părțile au convenit asupra intensificării schimbului de vizite bilaterale la cel mai înalt nivel.

 

img15000628

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!