ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Copiii din familiile nevoiaşe din Bălţi vor fi scutiţi de plata pentru grădiniţă

17:25 | 30.01.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Peste 500 de copii din municipiul Bălţi vor fi scutiţi de plata pentru grădiniţă pe parcursul anului curent. Decizia autorităţilor locale se referă la familiile defavorizate şi cele care au minori cu probleme de sănătate, transmite MOLDPRES.

În prezent, trei sute de copii care frecventează instituţiile preşcolare specializate din municipiul Bălţi sînt eliberaţi totalmente de taxa lunară. De asemenea, de plata pentru întreţinere în grădiniţe vor fi scutiţi alţi 224 de copii din familii defavorizate – cu un părinte, cu venituri mici, cu mulţi copii sau cele în care sînt membri cu dizabilităţi, potrivit portalului esp.md.

În acelaşi timp, alţi 117 copii din familii nevoiaşe vor achita doar 50% din plata pentru întreţinerea în grădiniţele din municipiu. Decizia Primăriei Bălţi a fost luată în baza certificatelor privind venitul mediu obţinut de familiile cu copii şi a actelor de examinare a condiţiilor de trai.

În prezent în municipiul Bălţi funcţionează 33 de grădiniţe, care sînt frecventate de 6,5 mii de copii.

 

img15000629

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!