ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fotbalistul Artur Ioniță a fost desemnat cel mai bun fotbalist și sportiv în 2014

18:07 | 30.01.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Mijlocașul Artur Ioniță (24 de ani), component al selecționatei Moldovei, legitimat la echipa italiană din Serie A Hellas Verona, a fost desemnat de site-ul sports.md drept cel mai bun fotbalist și sportiv moldovean în anul 2014, relatează MOLDPRES.

Ioniță a devenit astfel posesorul trofeelor ”Maradona Trophy” şi, respectiv, ”Sports Oscar”, care urmează să-i fie înmînate. ”Am decis să-i acordăm ambele trofee pentru insistența şi îndărătnicia de care dă dovadă în atingerea scopului propus, dar şi pentru pasiunea sa față de fotbal. El a devenit un model pentru mulți copii din Moldova şi un exemplu cine poți deveni, dacă îți dorești cu adevărat acest lucru”, scrie publicația.

”Mi-am dorit mult să joc în campionatul Italiei. Atunci cînd am fost informat că există această posibilitate, fiind încă la echipa Aaray (Elveția), am început să studiez sistematic italiana pentru a mă adapta cît mai repede în noul colectiv”, s-a confesat Artur Ioniță, care a debutat spectaculos la noua sa echipă anul trecut, marcînd un gol în primul meci disputat. După aceasta a mai înscris încă unul și a servit două pase de gol.

Artur Ioniță este un produs al clubului de fotbal Zimbru Chișinău. El a debutat la vîrsta de 16 ani după care s-a transferat la formația Iskra-Stal Rîbnița, iar apoi la Aaray (Elveția), pentru care a jucat cinci ani. Ioniță este deocamdată primul și singurul fotbalist moldovean care evoluează în campionatul Italiei, Serie A. Vorbește fluent în afară de română, germana, rusa, engleza și italiana.

img15000631

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!