ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fiscul continuă să aducă la Buget venituri peste așteptări

16:40 | 31.01.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a realizat în ianuarie încasări la Bugetul de stat peste cotele estimate, ceea ce demonstrează că autoritatea fiscală națională activează eficient și are un mecanism ajustat la rigorile dictate de modernizarea europeană a Republicii Moldova, a declarat șeful SFS Ion Prisăcaru, informează MOLDPRES.

Veniturile la buget, gestionate de către fisc, s-au ridicat la 661 milioane de lei, cu 4 milioane peste nivelul estimat inițial. Față de ianuarie 2014, creșterea este de 50 la sută, fiind apreciată de serviciul fiscal drept “una spectaculoasă”.

„Rezultatele obținute confirmă necesitatea unei reforme profunde a administrării taxelor şi impozitelor în Republica Moldova”, consideră Ion Prisăcaru. Consolidarea statutului autorității fiscale va determina creşterea gradului de colectare a taxelor, prin eforturi combinate de creștere a conformării voluntare și reducerea substanțiala a evaziunii fiscale.

Fiscul se confruntă cu provocarea de a îmbunătăți considerabil capacitatea de colectare a veniturilor bugetare, într-o perioada scurtă de timp, pentru ca autoritățile statului să-și poată îndeplini prioritățile din perspectiva asigurării sustenabilității finanțelor publice, astfel încît politica fiscal bugetară să poată gestiona riscuri şi situaţii neprevăzute, a concluzionat Ion Prisăcaru.

img15000656

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!