ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un seism cu magnitudinea de 6,7 s-a produs în nord-estul Japoniei

10:30 | 17.02.2015 Categorie: Externe

Tokyo, 17 feb. /MOLDPRES/. Un seism cu magnitudinea de 6,7 s-a produs marţi în nord-estul Japoniei, potrivit Institutului american de geofizică (USGS), transmite MOLDPRES cu referire la surse electronice.

Seismul s-a produs la ora 8.06 dimineaţa, cu epicentrul localizat la 83 de kilometri nord-est de Myiako, în prefectura Iwate, şi la o adîncime de doar zece kilometri.

Agenţia niponă de meteorologie a emis, la scurt timp după cutremur, o alertă de tsunami pentru nordul arhipelagului, însă a anulat-o între timp.

Era aşteptat un val cu înălţimea de un metru, însă ţărmul a fost atins de valuri de maximum 20 de centimetri înălţime, potrivit postului francez France Info.

Nu au fost anunţate victime sau pagube materiale, scrie mediafax.ro.

La rîndul său, Tokyo Electric Power, care administrează centrala nucleară Fukushima Daiichi, afectată de un tsunami în 2011, a anunţat că nu a constatat nicio anomalie, potrivit CNN.

În martie 2011, un seism cu magnitudinea de 9 şi un tsunami au lovit nord-estul Japoniei, inclusiv prefectura Iwate, facînd aproximativ 18.500 de morţi sau dispăruţi. 

                                                                                                          MOLDPRES(editorM.Cucu)

img15001020

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!