ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opt interpreţi şi formaţii au trecut în finala naţională pentru "Eurovision"

12:13 | 25.02.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 25 feb./MOLDPRES/. Opt interpreţi şi formaţii au trecut în finala naţională pentru Concursul internaţional de muzică “Eurovision 2015”,  în urma primei semifinale naţionale, care a avut loc ieri seară la Chişinău, informează MOLDPRES.

Ca urmare a votului juriului şi a televotingului în finală s-au calificat – Eduard Romanyuta, Marcel Roşca, Serj Kuzenkoff, Irina Kitoroagă, Diana Brescan, “Glam Girls” şi “Sun Stroke Projekt”. Interpreta Mihaela Andrei a fost salvată de către public în urma televoting-ului, realizat pe parcursul unei ore a dezbaterilor post-Eurovision.

A doua semifinală naţională pentru „Eurovision” se va desfăşura la Chişinău pe 26 februarie. În cadrul acesteia, urmează să fie selectați alți opt concurenţi din 12. Finala naţională pentru „Eurovision 2015” va avea loc pe 28 februarie.

Cea de a 60-ea ediţie a Concursului internaţional de muzică "Eurovision" se va desfășura în zilele de 19-23 mai la Viena, Austria. Republica Moldova participă la acest concurs din anul 2005.  

(Reporter: D. Morari, editor: L. Alcază)

img15001224

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!