ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedintele României a avut la Chişinău întrevederi cu liderii PLDM, PDM şi PL

13:33 | 25.02.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut astăzi la Chişinău întrevederi cu liderii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidului Democrat din Moldova (PDM) şi Partidului Liberal (PL), informează MOLDPRES.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat că a discutat cu Iohannis despre ceea ce se întîmplă în Republica Moldova, relaţiile bilaterale şi procesul de integrare europeană al ţării noastre. „A fost o discuţie sinceră prin care Preşedintele Klaus Iohannis a demonstrat că știe exact ce se întîmplă şi ce urmează să facă pentru ca ajutorul pentru noi să fie unul rezultativ. Avem nevoie de prieteni, singuri nu vom reuşi”, a punctat Filat.

Liderul PDM, Marian Lupu, a calificat discuţiile cu şeful statului vecin drept constructive. „Preşedintele României a exprimat suportul de care ţara noastră va putea să beneficieze în contextul reformelor şi transformărilor pe care o să ni le propunem”, a precizat Lupu.

Şi liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a apreciat drept constructive discuţiile cu liderul de la Cotroceni. Potrivit lui Ghimpu, în cadrul întrevederii au fost abordate subiecte referitoare la situaţia politică din Republica Moldova.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a efectuat, în perioada 24-25 februarie curent, o vizită în Republica Moldova. Acesta a mai avut întrevederi cu şeful statului Nicolae Timofti, speakerul Andrian Candu şi Premierul Chiril Gaburici.

(Reporter: N. Sandu, editor: L. Alcază)

img15001240

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!