ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De la începutul anului bugetul autoproclamatei rmn a ratat 40% din venituri

15:03 | 25.02.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. În ianuarie-februarie 2015 bugetul autoproclamatei rmn a ratat aproximativ 40% din venituri. Cauza principală constă în scăderea volumelor de producție a întreprinderilor industriale din regiune, transmite MOLDPRES cu referire la surse electronice.

Potrivit unui comunicat, la începutul anului curent volumul producției industriale din regiunea separatistă transnistreană a scăzut cu 18%, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014. Descreşteri au fost înregistrate în activitatea a peste 40 de agenţi economici, ceea ce constituie mai mult de jumătate din întreprinderile mari din regiune. Fenomenul este caracteristic şi pentru relaţiile economice externe. Astfel, în primele două luni ale anului curent exportul s-a diminuat cu 20%, iar importul – cu 25%.

„Aceşti indici influenţează cifra veniturilor la bugetul regiunii. Astfel, de la începutul anului şi pînă la 24 februarie a fost înregistrat un nivel al încasărilor de doar 60%. Dacă situaţia nu se va schimba, prognozele arată că pînă la finele anului bugetul autoproclamatei rmn va pierde circa un miliard de ruble rmn (peste 90 de milioane de dolari SUA), planificat doar pentru acoperirea necesităţilor sociale importante”, se arată în comunicat.

Conform sursei, cu dificultăți deosebit de mari se confruntă în prezent întreprinderile industriale care exportă, inclusiv în Federaţia Rusă – Uzina metalurgică moldovenească, Combinatul de ciment din Rîbniţa, „Moldavizolit” ş.a.

(Reporter: L. Grubîi, editor: L. Alcază)

img15001244

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!