ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Agriculturii a oferit detalii privind reluarea parţială a exportului de mere în Federaţia Rusă

15:27 | 26.02.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. Agenţii economici pot solicita, începînd de astăzi, certificate fitosanitare pentru exportul merelor din Republica Moldova pe piaţa rusă. Acestea vor fi eliberate de direcţiile raionale ale Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), comunică MOLDPRES.

Anunţul a fost făcut de ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Ion Sula, după ce Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federaţiei Ruse a informat că zece companii din ţara noastră pot relua de astăzi exportul de mere.

Ion Sula a declarat că decizia privind anularea parţială a restricţiilor la export a fost luată în urma discuţiilor dintre autorităţile abilitate de la Chişinău şi cele din Federaţia Rusă. Ministrul a precizat că relansarea livrării de mere este cu titlu de experiment şi în urma concluziilor acestuia, va fi luată decizia privind reluarea exportului total de fructe din Republica Moldova.

Potrivit ministrului Agriculturii, ANSA nu cunoaşte deocamdată în baza căror criterii au fost selectate cele 10 companii care au obţinut dreptul de a furniza mere pe piaţa rusă. Ion Sula a mai adăugat că în prezent  în Republica Moldova mai sînt în stocuri aproximativ 60 mii de tone de mere.

Federaţia Rusă a anunţat în luna iulie 2014 că sistează importul de fructe din Republica Moldova.

(Reporter: N. Sandu, editor: A. Răileanu)

img15001274

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!