ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAIB a lansat în parteneriat cu o companie de renume internaţional proiectul de acceptare a cardurilor American Express

10:16 | 27.02.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Moldova Agroindbank (MAIB) şi American Express, o companie cu renume internaţional, au lansat la Chişinău proiectul de acceptare a cardurilor American Express în rețeaua comercianților - clienților MAIB, informează MOLDPRES. 

Lansarea a avut loc după semnarea, la sfîrşitul anului trecut, a acordului de parteneriat între cele două companii, în baza căruia MAIB a devenit reprezentantul exclusiv al companiei American Express în Republica Moldova. Potrivit prevederilor acordului, MAIB, de asemenea, deţine licenţa de emitere a cardurilor cu brandul American Express. Procesul de emitere urmează să înceapă pe parcursul anului curent.

“Datorită parteneriatului nostru cu American Express, comercianţii din Moldova vor avea posibilitatea să beneficieze de avantajele cheie oferite de acceptarea cardurilor din reţeaua companiei cu afaceri în 150 de ţări, inclusiv acces la deţinătorii de Carduri American Express, care sînt cunoscuţi pentru fidelitatea lor”, a declarat Serghei Cebotari, preşedintele Comitetului de Conducere al BC „Moldova Agroindbank” SA.

Potrivit acestuia, faptul că American Express, care este lider mondial în sectorul plăţilor cu card, a luat decizia de a lansa businessul în Moldova, reprezintă un eveniment major pentru întreaga ţară şi este o dovadă a încrederii crescînde faţă de economia Republicii Moldova.

Moldova Agroindbank, graţie reputaţiei şi profesionalismului său, a obţinut susţinerea deplină a acestui prestigios partener. „Sîntem pe deplin pregătiţi pentru acceptarea cardurilor American Express”, a mai spus Serghei Cebotari.

“Parteneriatul cu MAIB reprezintă o piatră de temelie în procesul de dezvoltare a afacerii noastre în Republica Moldova, ţară care are un sector financiar inovativ şi oportunităţi excelente de creştere. Sîntem foarte bucuroşi să cooperăm cu MAIB, bancă care deţine poziţia de lider în sectorul inovaţiilor financiare”, a menţionat Colin O’Flaherty, vicepreşedinte şi manager general al American Express Partner Card Services pentru Rusia, CSI şi Europa Centrală şi de Est.

El a precizat că a fost aleasă o bancă cu care „avem aceleaşi principii şi dorinţă de a crea valoare pentru clienţi”. „Aşteptăm cu nerăbdare prestarea noilor servicii comercianţilor şi consumatorilor din ţară, precum şi extinderea sferei de aplicare a brandului American Express în această regiune”, a afirmat Colin O’Flaherty.

MAIB a menţionat că procesul de acceptare a comercianţilor se va axa iniţial pe segmentul turistic şi de recreere, cum ar fi hotele, restaurante, agenţii de turism, transport, magazine duty free, în vederea satisfacerii necesităţilor deţinătorilor de carduri American Express emise peste hotare. Ulterior procesul de acceptare se va extinde şi asupra altor domenii de business.

Moldova Agroindbank are deja semnate 34 de acorduri de acceptare a cardurilor American Express la comercianţii-cheie din Moldova. Conform prevederilor acordului dintre MAIB şi American Express, banca va gestiona toate aspectele ce ţin de relaţiile cu comercianţii în procesul de acceptare a cardurilor.

(Reporter V. Berco, editor L. Alcază)

img15001297

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!