ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproape patru mii de elevi şi profesori vor participa la olimpiade republicane

10:56 | 27.02.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. În jur de 4000 de elevi și profesori vor participa la ediția din anul curent a olimpiadelor republicane, la 18 discipline școlare. Primele competiții – la matematică și ecologie, încep astăzi. Etapa națională a olimpiadelor se va încheia la 10 mai, informează MOLDPRES.

La concurs vor participa liderii clasamentului pe clase, cîștigători ai etapelor raionale/municipale ale olimpiadelor școlare. Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru al doilea an consecutiv, partea teoretică a competiţiilor se va desfășura în săli dotate cu camere video. Elevii învingători și profesorii acestora vor beneficia de premii bănești.

Conform Regulamentului de organizare și desfășurare a olimpiadelor școlare, profesorii/părinții ai căror elevi/copii participă la olimpiadă, nu vor fi antrenați în procesul de elaborare și evaluare a probelor de concurs. În același timp, profesorii care vor elabora itemi pentru concurs vor semna o declarație prin care își vor asuma responsabilitatea pentru asigurarea securității acestora.

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)

img15001299

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!