ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Iranul a testat o "nouă armă strategică"

13:25 | 27.02.2015 Categorie: Externe

Teheran, 27 feb. /MOLDPRES/. O nouă armă strategică a fost testată de Gardienii Revoluţiei din Iran în ultima zi a unor ample exerciţii militare navale şi aeriene, relatează Associated Press, preluată de Mediafax şi MOLDPRES.

Amiralul Ali Fadavi, comandantul Forţei navale a Gardienilor Revoluţiei, a declarat vineri pentru televiziunea publică iraniană că noua armă testată va juca un rol "decisiv" în războaiele navale, fără a oferi alte detalii.

Televiziunea publică a prezentat o înregistrare video cu lansarea unor rachete submarine.

Exerciţiile militare au avut loc în Strîmtoarea Hormuz, pe unde trece aproximativ o cincime din petrolul din lume. În cadrul unui exerciţiu, forţele iraniene au simulat un atac împotriva unui portavion american.

Iranul negociază în prezent un acord privind programul său nuclear cu SUA şi marile puteri, care suspectează Teheranul că vrea să obţină arma nucleară. Iranul neagă aceste acuzaţii şi susţine că programul său nuclear are scopuri exclusiv civile.

 

(Editor M. Cucu)

img15001310

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!