ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei boxeri moldoveni au promovat în sferturile de finală ale turneului ”Strandja”

16:07 | 27.02.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Boxerii moldoveni Veaceslav Gojan (56 kg), Dumitru Galogoț (64 kg) și Alexei Zavatin (91 kg) s-au calificat ieri în sferturile de finală ale turneului internațional ”Strandja” de la Sofia (Bulgaria), relatează MOLDPRES. 

Veaceslav Gojan l-a învins pe  Diego Ferrer (Spania, 3-0). Dumitru Galogoț l-a devansat pe Ivan Dancha (Ucraina, 3-0), iar Alexei Zavatin l-a făcut knockout în prima repriză pe Asafi Aslanli (Azerbaidjan). 

Vasile  Belous (69 kg) și Alexandru Rîșcan (52 kg) au fost eliminați din concurs în optimile de finală, iar Vadim Ivaniuc (60 kg) a părăsit competiția în runda inaugurală. 

Toți sportivii reprezintă clubul ”Dinamo” din Grimăncăuți (Briceni) și sînt pregătiți de antrenorul emerit din localitate Petru Caduc. 

Turneul se desfășoară a 66-ea oară. El se va încheia duminică, 1 martie.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, care e medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) și campion european (Ankara, 2011).

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

 

img15001317

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!