ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei soldați ucraineni au fost uciși în estul separatist după două zile de acalmie

15:00 | 27.02.2015 Categorie: Externe

Kiev, 27 feb. /MOLDPRES/. Trei soldați ucraineni au fost uciși în ultimele 24 de ore în estul separatist după două zile de acalmie, a anunțat vineri purtătorul de cuvînt al armatei ucrainene, Andrei Lîsenko, transmite AGERPRES, preluată de MOLDPRES.

"Trei militari au fost uciși și șapte au fost răniți în ultimele 24 de ore", a indicat Lîsenko, citat de AFP, fără a preciza circumstanțele morții soldaților ucraineni.

În precedentele două zile, armata ucraineană nu a anunțat pierderi în rîndurile sale, ceea ce a dat speranța unei respectări reale a regimului de încetare a focului, regim ce a fost instituit la 15 februarie, dar care s-a dovedit a fi foarte fragil.

Kievul a anunțat joi începerea retragerii armelor sale grele de la linia de demarcație din estul separatist, conform acordului din 12 februarie de la Minsk. La rîndul lor, separatiștii proruși au anunțat că au retras deja o parte din armele grele de pe linia frontului, însă Kievul susține că nu este vorba de o retragere reală, ci de o repliere în zona pe care rebelii o controlează.

 

(Editor M. Cucu)

img15001320

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!