ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O casă de cultură din raionul Ştefan Vodă a fost echipată printr-un proiect al UE şi PNUD

12:34 | 28.02.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. O masă rotundă de finalizare a proiectului “Activităţile cultural-artistice – o formă accesibilă de apropiere a oamenilor” s-a desfăşurat ieri în satul Talmaza, raionul Ştefan Vodă. Proiectul a fost implementat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, în parteneriat cu autorităţile locale, comunică MOLDPRES.

Participanţii la eveniment au evaluat proiectul realizat, menţionînd impactul lui pozitiv asupra îmbunătăţirii relaţiilor între oameni de pe ambele maluri ale Nistrului.

“Timp de nouă luni  colectivele artistice de la casele de cultură din șapte sate de pe malul drept și patru de pe cel stîng au avut posibilitatea să facă schimb de experiență și să prezinte în comun programe în cadrul a cinci festivaluri tematice. Zona unde s-au desfășurat activitățile a depășit cu mult hotarele inițiale ale proiectului și a cuprins localitățile Căușeni, Cimișlia, Ialoveni, Chișinău, Anenii Noi, Dubăsari, Tighina, Tiraspol și Slobozia. Oamenii au avut posibilitatea să comunice, să simte atmosfera de încredere și bună vecinătate, să înțeleagă că R. Moldova este o țară unică,  cu o cultură bogată și diversă”, a subliniat directorul de proiect Nicolae Grosu, preşedintele Asociaţiei obşteşti “Renaşterea”.

Totodată, colectivele artistice de la Casa de cultură din Talmaza au primit în cadrul proiectului haine naționale și echipamentul muzical necesar. Astfel, au fost confecţionate 240 de costume în valoare de peste 200 de mii de lei și procurate instrumente muzicale în valoare de 4200 de dolari.

În context, preşedintele raionului Ştefan Vodă, Vasile Buzu, a relevat că  “proiectul a adus beneficii materiale satului Talmaza, însă mai presus de toate este valoarea spirituală a acestui program care a unit oameni, îmbunătățind relaţiile dintre populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului”.

Programul „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii” este finanţat de Uniunea Europeană, co-finanţat şi implementat de PNUD, avînd scopul să  contribuie la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi a altor părţi interesate. Bugetul programului  este de 10,6 mln de euro.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

 

img15001339

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!