ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șahiștii Dumitru Svetușchin și Ruslan Soltanici s-au menținut în top-100 la Europene

11:14 | 03.03.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Șahiștii moldoveni Dumitru Svetușchin și Ruslan Soltanici au remizat ieri în partidele disputate în etapa a șasea a Campionatului European individual, care se desfășoară la Ierusalim (Israel), și figurează în top-100, relatează MOLDPRES.

Svetușchin totalizează 4 puncte și ocupă locul 38 în clasament. Soltanici a adunat 3,5 puncte și se situează pe poziția a 71-a.

Viorel Iordăchescu a cedat ieri, iar Valeriu Iovcov a învins. Ei totalizează cîte 3 puncte și ocupă locurile 145, respectiv, 114.

Primele patru locuri în clasament sînt împărțite de Ian Nepomneașcii, Aleksandr Motîliov, ambii din Rusia, Gabriel Sarghissian (Armenia) și Bartel Mateusz (Polonia), care au acumulat cîte 5 puncte.

La campionat participă 250 de jucători din 33 de țări. Circa jumătate dintre ei sînt mari maeștri internaționali. Primii 23 de șahiști calificați obțin dreptul să evolueze la Campionatul Mondial. Fondul de premiere este de 100 de mii de euro. Campionul va fi remunerat cu 16 mii de euro. Turneul se va desfășura pînă pe 8 martie, conform sistemului elvețian.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img15001384

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!