ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tenismanul Radu Albot a stabilit un record național

13:10 | 03.03.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot a fost plasat ieri pe locul 143 în clasamentul Asociației Tenismenilor Profesioniști, rezultat ce constituie un record  național, relatează MOLDPRES.

El a urcat astfel 21 de trepte în top comparativ cu ierarhia din săptămîna precedentă. Ascensiunea se datorează recentei victorii obținute la turneul internațional Challengers de la Calcutta (India).

Radu Albot (27 de ani), angajat la Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, este cel mai bun tenisman moldovean. El a cîștigat în cariera sa 14 turnee internaționale din seria Futures, 2 din categoria Challengers și 13 concursuri de dublu (6 din seria Challengers, 7 – Futures).

Cea mai bună clasare în topul mondial a avut-o în 2014, fiind situat pe locul 160. La proba dublu Radu Albot ocupă locul 98 în lume.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img15001390

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!