ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PPE va continua să sprijine R. Moldova în implementarea reformelor, susţine liderul formaţiunii

11:55 | 04.03.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Preşedintele Partidului Popular European (PPE) Joseph Daul a reafirmat sprijinul acordat Guvernului Republicii Moldova de formaţiunea pe care o conduce în vederea continuării reformelor democratice şi consolidării statului de drept. Mesajul a fost transmis astăzi în cadrul unei convorbiri telefonice dintre Joseph Daul şi liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Vlad Filat, informează MOLDPRES.

Cei doi oficiali au discutat despre situaţia social-politică din Republica Moldova şi din regiune, în contextul ultimelor evenimente din Ucraina.

Interlocutorii au subliniat importanţa asigurării stabilităţii politice în Republica Moldova, promovării reformelor pro-europene şi implementării graduale a prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, este specificat într-un comunicat de presă al PLDM.

Conform sursei citate, “Vlad Filat a solicitat ca PLDM, dar şi R. Moldova să fie reprezentaţi la Summit-ul PPE, care se va desfăşura pe data de 19 martie la Bruxelles, de către premierul Chiril Gaburici”.

(Reporter N. Sandu, editor A. Răileanu)

img15001417

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!