ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata SUA estimează că 12.000 de soldaţi ruşi îi susţin pe separatişti în estul Ucrainei

12:44 | 04.03.2015 Categorie: Externe

Berlin, 4 mar. /MOLDPRES/. Armata americană estimează că aproximativ 12.000 de soldaţi ruşi îi susţin pe separatiştii din estul Ucrainei, a declarat marţi şeful comandamentului Armatei SUA în Europa, Ben Hodges, relatează Reuters, citată de Mediafax şi MOLDPRES.

Forţele ruse sînt compuse din consilieri militari, operatori de armament şi trupe de luptă, a afirmat Hodges, în timpul unui discurs susţinut la Berlin. El a adăugat că alţi 29.000 de soldaţi sînt staţionaţi în peninsula Crimeea, pe care Moscova a anexat-o anul trecut după separarea acesteia de Ucraina.

În plus, 50.000 de militari sînt poziţionaţi de partea rusă a frontierei cu Ucraina, în caz că separatiştii proruşi suferă pierderi majore şi armata ucraineană cîştigă teren, a precizat Hodges.

Rusia a negat în mod repetat că ar sprijini asaltul rebelilor în estul Ucrainei cu trupe şi armament, deşi Guvernul de la Kiev şi statele occidentale susţin că există dovezi incontestabile în acest sens. 

Potrivit ONU, peste 6.000 de persoane au fost ucise în estul Ucrainei de la începutul conflictului armat între separatiştii proruşi şi forţele proguvernamentale.

 

(Editor M.Cucu)

img15001421

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!