ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gripa A H1N1 a făcut încă o victimă

13:10 | 04.03.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Încă o persoană a murit din cauza complicaţiilor, provocate de gripa A H1N1, a anunţat astăzi Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat, informează MOLDPRES.

Constantin Spînu, vicedirector al Centrului Naţional de Sănătate Publică, a precizat pentru agenţie că victima este un bărbat de 67 de ani din capitală. Pacientul a solicitat consultaţia medicului de familie a treia zi de la debutul maladiei. Apoi bărbatul cu gripă s-a aflat cinci zile la Spitalul de Boli Infecţioase “Toma Ciorbă”, după care a fost transferat la Spitalul Clinic Republican.

Testele de laborator au arătat prezenţa virusului gripal A H1N1.Totodată, pacientul suferea şi de insuficienţă cardiacă şi tensiune arterială mărită.

De la începutul sezonului rece, 960 de persoane s-au îmbolnăvit de gripă. Șapte persoane au decedat, ca urmare a complicaţiilor, provocate de gripa A H1N1 sau de gripa de tip B.

Recent, 12 instituții de învățămînt din țară au fost închise din cauza numărului mare de cazuri de viroze și gripă. 

(Reporter D. Morari, editor A. Răileanu)

img15001425

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!