ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa o sută de companii participă la Expoziţia internaţională “MOLDAGROTECH”

14:03 | 04.03.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. La Centrul Internaţional “Moldexpo” a fost inaugurată astăzi Expoziţia internaţională specializată de maşini, echipamente şi tehnologii pentru complexul agroindustrial “MOLDAGROTECH”, ediţia a XXVIII-a, care se va desfăşura pînă pe 7 martie, informează MOLDPRES

La expoziţie şi-au expus produsele circa 100 de companii din Republica Moldova, România, Ucraina, Austria, Germania, Ungaria, Cehia şi Rusia. Evenimentul este organizat de CIE “Moldexpo” cu suportul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Prezent la inaugurare, Ion Sula, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, a menționat că expoziția “MOLDAGROTECH”  este un proiect de amploare, care prezintă cele mai performante maşini şi echipamente agricole, tehnologii şi materiale pentru o agricultură eficientă. ”Actuala expoziţie este un eveniment de o importanţă majoră, devenind de-a lungul anilor un forum naţional, care demonstrează realizările complexului agroindustrial al Republicii Moldova. Aceasta se desfăşoară de două ori pe an – primăvara la începutul sezonului agricol şi toamna – la finele lucrărilor de cîmp şi această manifestare oferă posibilitatea de a stabili  noi contacte de colaborare”, a declarat oficialul.

Un eveniment special desfăşurat în cadrul expoziţiei este Tîrgul materialului semincer şi săditor, care include: puieţi de pomi fructiferi, viţă de vie, plante medicinale şi ornamentale, legume şi flori.

De asemenea, potrivit lui Arcadie Andronic, director general al CIE “Moldexpo”, programul expoziţiei include Concursul internaţional “Util pentru Moldova”, la care companiile participante vor prezenta  tehnologii şi echipamente, precum şi produse chimice de protecţie a plantelor. Mostrele prezentate vor fi evaluate în funcţie de relevanţa lor pentru utilizare şi punere în aplicare în agricultura Republicii Moldova. Cîştigătorii vor fi premiaţi cu Grand Prix, trofee de aur, argint şi bronz, diplome ale Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

(Reporter A. Mardare, editor A. Răileanu)

img15001427

img15001427

img15001427

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!