ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Anchetatorii ruşi verifică mai mulţi suspecţi în cazul asasinării lui Boris Nemţov

14:40 | 04.03.2015 Categorie: Externe

Moscova, 4 mar. /MOLDPRES/. Anchetatorii care lucrează la cazul asasinării opozantului rus Boris Nemţov verifică mai mulţi suspecţi, a anunţat directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov, citat de Russia Today în pagina electronică, scrie Mediafax, preluată de MOLDPRES.

"Întotdeauna avem" suspecţi, a declarat miercuri Bortnikov.

Potrivit Comitetului rus de anchetă, asasinarea politicianului ar putea fi o încercare de destabilizare a situaţiei politice din Rusia. 

Anchetatorii de la Moscova iau în calcul posibilitatea ca asasinatul să aibă legătură cu ameninţările primite de Nemţov pentru poziţia adoptată faţă de atacul terorist de la redacţia revistei franceze Charlie Hebdo. De asemenea, este luat în calcul faptul că Nemțov își manifesta nemulțumirea față de implicarea Rusiei în războiul din Ucraina. Afacerile politicianului sau un atac legat de viaţa sa privată sînt la fel luate în considerare.

Preşedintele rus Vladimir Putin a promis că autorităţile vor face totul pentru a-i pedepsi pe cei responsabili de organizarea crimei.

Boris Nemţov, în vîrstă de 55 de ani, care a ocupat posturi guvernamentale importante în timpul preşedintelui Boris Elţîn şi a devenit ulterior lider al opoziţiei, a fost împuşcat mortal vineri noaptea, în centrul Moscovei.

 

(Editor M.Cucu)

img15001430

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!