ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oraşul Ungheni s-a înfrăţit cu municipiul Dorohoi din România

13:52 | 17.03.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Oraşul Ungheni a încheiat un Acord de colaborare şi înfrăţire cu municipiul Dorohoi din România. Documentul a fost semnat recent în cadrul vizitei delegaţiei Primăriei Ungheni în ţara vecină, informează MOLDPRES.

Potrivit primarului de Ungheni, Alexandru Ambros, semnarea protocolului reprezintă începutul unei noi etape de colaborare între cele două localităţi. „Ungheni are tradiții de cooperare internaţională, iar Dorohoi urmează să fie cel de-al zecelea oraș înfrățit cu localitatea noastră. Cu frații din România avem deja o experienţă de lucru în comun, de vreme ce am fost parteneri în proiectul „Sistem de informare și securitate în traficul rutier”. Este prima filă din istoria de colaborare Ungheni-Dorohoi, or, sper să fie şi altele”, a menţionat Ambros.

La rîndul său, primarul de Dorohoi, Dorin Alexandrescu, a afirmat că partenerii au ce învăţa unii de la alţii, mai ales în contextul gestionării fondurilor europene. “O să punem umărul pentru ca tot ce am planificat la capitolul dezvoltării celor două oraşe să se realizeze”, a subliniat Dorin Alexandrescu.

Potrivit documentului semnat de cei doi primari, Ungheni şi Dorohoi îşi propun să fortifice relaţiile dintre oraşe prin realizarea mai multor proiecte comune. În acest sens  o prioritate  este atragerea de investiții europene prin accesarea proiectelor transfrontaliere şi schimbul de experienţă în domeniul administraţiei.

În prezent orașul Ungheni are patru strategii de dezvoltare durabilă: socio-economică, a turismului,  planul de urbanism general şi un plan de acțiuni pentru eficiența energetică. Primul oraş din România care s-a înfrăţit cu Ungheni  este  Reghin din judeţul Maramureş.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img15001787

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!