ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a semnat Acordul de finanțare în domeniul agriculturii ENPARD

11:12 | 26.03.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Cele 64 mln de euro care vor fi oferite R. Moldova de către Comisia Europeană, în cadrul programului ENPARD, vor putea fi accesate de toți agenții economici din domeniul agriculturii. Acordul de finanțare respectiv a fost semnat astăzi la Chișinău de către Premierul Chiril Gaburici și Directorul pentru Vecinătatea Estică a Comisiei Europene, Gerhard Schumann-Hitzler, informează MOLDPRES.

“Accesul la fondurile ENPARD înseamnă bani pentru creșterea investițiilor în  modernizarea sectorului agricol, dezvoltarea sistemului educațional în sate, vînzari mai bune pentru fermierii noștri atît pe piața internă, cît și cea externă”, a declarat Gaburici, după ceremonia de semnare.

Potrivit Premierului moldovean, semnarea acestui acord confirmă suportul Uniunii Europene acordat țării noastre și “demonstrează că R. Moldova este un stat competitiv în domeniul agricol”.  

La rîndul său, Gerhard Schumann-Hitzler a afirmat că “semnarea documentului reprezintă un suport semnificativ pentru domeniul agricol și o acțiune foarte importantă de relansare a economiei țării”.

Perioada de realizare a Acordului de finanțare constituie 84 de luni din momentul intrării în vigoare a acestuia. Banii vor fi oferiți în trei tranșe.

Programul ENPARD a fost lansat în anul 2011.

(Reporter C. Russu, editor M. Jantovan)

img15002014

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!