ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va evolua cu numărul 1 la Concursul "Eurovision" de la Viena

13:41 | 26.03.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Republica Moldova va deschide cea de a 60-ea ediţie a Concursului Internaţional de Muzică "Eurovision 2015", care va avea loc la Viena, Austria, în perioada 19-23 mai. Eduard Romanyuta va evolua cu numărul unu în prima semifinală din 19 mai, a anunţat astăzi la Chişinău Leonid Melnic, coordonatorul proiectului "Eurovision" pentru ţara noastră, la o conferinţă de presă, informează MOLDPRES. 

R. Moldova va concura în prima semifinală cu Armenia, Belgia, Olanda, Finlanda, Grecia, Estonia, Macedonia, Serbia, Ungaria, Belarus, Rusia, Danemarca, Albania, România şi Georgia. Chiar dacă nu vor evolua, în prima semifinală vor vota Spania, Austria, Franţa şi Australia, ţări calificate direct în finală. Din fiecare semifinală se vor califica în finală 10 ţări. A doua semifinală va avea loc la 21 mai, iar finala Concursului "Eurovision" se va desfăşura în data de 23 mai.

Melnic a specificat că Eduard Romanyuta va avea cu piesa sa ”I want your love” turnee de promovare pentru "Eurovision" în Georgia, Armenia, Estonia, Lituania, Olanda şi Marea Britanie.

În acelaşi timp, Eduard Romanyuta, a spus că are "scopuri măreţe" la acest concurs. "Eu merg pe ideea să cîştig "Eurovision"-ul”, a precizat interpretul ucrainean care va reprezenta în anul curent Republica Moldova la "Eurovision".

Referitor la show, Eduard Romanyuta a menţionat că va fi "o miniscenă pe care o vom instala pe scena mare a concursului. Totodată, vor fi schimbări spectaculoase la nivel de coregrafie şi costume".

Interpretul a precizat că toate cheltuielile pentru turneul de promovare a piesei, dar şi deplasarea echipei la Viena vor fi acoperite pe cont propriu. Pînă în prezent aceste cheltuieli erau suportate de "Compania "Teleradio Moldova".

Concursul Internaţional de Muzică "Eurovision 2015" va reuni 40 de state. Republica Moldova participă la această competiţie din anul 2005. 

(Reporter D. Morari, editor M. Jantovan)

img15002024

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!