ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În oraşul Cahul au fost majorate tarifele la apă

18:24 | 26.03.2015 Categorie: Regiuni

În oraşul Cahul  au fost majorate  tarifele la apă

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/.  Consiliul orăşenesc Cahul a decis în şedinţa de ieri majorarea tarifelor la apă. De la 1 aprilie 2015 persoanele fizice din localitate vor plăti 11 lei în loc de 9 lei pentru un metru cub de apă,  iar agenţii economici şi instituţiile bugetare vor achita 22 de lei pentru apă şi 15 lei pentru canalizare, transmite MOLDPRES. 

Tarifele la apă în oraşul Cahul au fost ajustate după cîţiva ani de solicitări din partea administraţiei întreprinderii municipale de profil. Potrivit  lui  Vasile Zagaevschi, şeful ÎM ”Apă-Canal Cahul”, tarifele pentru serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare nu au fost modificate  din 2008. “În ultimii ani s-au majorat preţurile la energie electrică, combustibil, precum şi la reactivii utilizaţi în procesul tehnologic. Aceste scumpiri nu ne permiteau să activăm cel puţin pentru recuperare a costurilor suportate,  generînd pierderi sesizabile întreprinderii”, a  menţionat  Zagaevschi, citat  de portalul ziuadeazi.md. 

Cei mai afectaţi de decizia  Consiliului orăşenesc Cahul vor fi agenţii economici şi instituţiile bugetare. Pentru aceste categorii tarifele au fost egalate  şi vor constitui împreună cu serviciile de canalizare  37 de lei per metru cub de apă. Anterior întreprinderile achitau 28 de lei, iar instituţiile publice – 21 de lei pentru un metru cub de apă.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

 

img15002032

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!