ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Summit-ul de la Riga va constitui o etapă importantă în consolidarea relaţiei dintre R. Moldova şi UE, consideră Vlad Filat

17:13 | 26.03.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Uniunea Europeană ar trebui să depună eforturi mai mari pentru a ajuta statele-membre ale Parteneriatului Estic să implementeze Acordurile de Asociere. Opinia a fost exprimată astăzi la Chișinău de ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al PLDM, discuţiile s-au axat pe subiecte referitoare la apropiatul Summit al Parteneriatului Estic de la Riga, situaţia regională, probleme de securitate informaţională şi implementarea Acordului de Asociere dintre R. Moldova și UE.

Ministrul de Externe al Letoniei a remarcat progresele înregistrate de Republica Moldova în procesul de integrare europeană şi a accentuat că implementarea Acordului de Asociere nu este punctul final în relaţia R. Moldova cu UE.

Vlad Filat a subliniat că reuniunea de la Riga va constitui o etapă importantă în consolidarea relaţiei dintre Republica Moldova şi UE. „Ţara noastră are aşteptări mari de la acest Summit şi anume recunoaşterea perspectivei clare europene a R. Moldova. Odată cu implementarea prevederilor Acordului de Asociere și cu avansarea reformelor, sperăm să facem următorul pas -  să depunem cererea pentru obţinerea statutului de ţară-candidat la aderare”, a menţionat Vlad Filat. 

Ministrul leton Edgars Rinkēvičs efectuează astăzi o vizită la Chişinău.

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

img15002038

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!