ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Franţei va vizita Republica Moldova în primul semestru al acestui an

12:14 | 27.03.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Republicii Franceze, Manuel Valls, va vizita Republica Moldova în primul semestru al acestui an. Anunţul a fost făcut astăzi de viceprim-ministrul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Chişinău împreună cu Secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Franţei, Harlem Desir, informează MOLDPRES.

Natalia Gherman a declarat că a discutat cu oficialul francez despre pregătirile pentru Summitul Parteneriatului Estic, care va avea loc în luna mai curent la Riga, despre implementarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi UE, despre relaţiile bilaterale şi situaţia regională.

Harlem Desir a afirmat că Adunarea Naţională a Franţei urmează să ratifice “în cîteva săptămîni” Acordul de Asociere dintre Moldova şi UE.  “Acest Acord trebuie să fie aplicat cît mai rapid posibil, pentru că el va transforma economia Moldovei şi va schimba viaţa cetăţenilor. Sîntem alături de Moldova şi vă vom oferi ajutor”, a accentuat oficialul francez.

Harlem Desir efectuează astăzi o vizită la Chişinău. Acesta mai are programate întrevederi cu Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti şi Prim-ministrul Chiril Gaburici.

(Reporter N. Sandu, editor A. Răileanu)

img15002055

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!