ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău a început a șaptea ediție a Tîrgului de Cariere

13:06 | 27.03.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. 25 de companii din țară au expus peste 300 de oferte de muncă în cadrul celei de-a șaptea ediții a Tîrgului de Cariere, organizat la Chișinău în perioada 27-28 martie curent, informează MOLDPRES.

Organizatorul evenimentului, Eugeniu Gîrlă, a declarat pentru MOLDPRES că cele mai multe oferte sînt în domeniul tehnologiilor informaționale, vînzări și suport clienți, economie și finanțe.

“Scopul principal al acestui tîrg este de a economisi timpul celor care caută un loc de muncă. În mod obișnuit îți ia aproximativ o lună să vorbești cu 20 de potențiali angajatori, pe cînd aici poți face același lucru într-o oră”, a declarat sursa citată.

Potrivit organizatorilor, ofertele de muncă sînt orientate atît pentru persoanele cu experiență, cît și pentru începători.

Conform statisticii realizate în baza edițiilor anterioare, aproximativ 60% dintre ofertele de muncă expuse sînt ulterior ocupate de participanții la tîrg.

La sfîrșitul anului 2014, în țară au fost înregistrați peste 18 mii de șomeri, dintre care o treime se află în capitală. Persoanele în căutarea unui loc de muncă sînt așteptate astăzi și mîine la Centrul de Cultură și Istorie Militară din capitală, între orele 10.00 și 17.00.

(Reporter C. Russu, editor A. Răileanu) 

img15002059

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!