ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Chişinăul nu mai are timp de pierdut în implementarea reformelor, susţine eurodeputatul Andi Cristea

13:12 | 27.03.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Raportul Comisiei Europene privind progresele înregistrate de Republica Moldova în anul 2014 trebuie văzut la Chișinău ca un semnal de alarmă că nu mai este timp de pierdut în implementarea reformelor. Declaraţia a fost făcută de eurodeputatul PSD Andi Cristea, Președintele Delegației Parlamentului European la Comisia Parlamentară de Asociere UE-Moldova, informează MOLDPRES.

Oficialul a prezidat ieri o ședința de lucru în cadrul căreia s-a discutat despre situația politică actuală din Republica Moldova și rezultatele primului Consiliu de Asociere UE-Moldova.

Potrivit unui comunicat remis presei, Andi Cristea a declarat că raportul este unul obiectiv. „Chișinăul nu își permite stagnare. Lucrurile pozitive din raport sînt rezultatul muncii fostului guvern, pentru că actualul s-a format recent, după o perioada lungă de negocieri politice. Dacă îl comparăm cu rapoartele anterioare, este unul mai puțin bun. Dacă îl comparăm cu rapoartele altor state din vecinătate - este peste medie, este bun”, a afirmat eurodeputatul.

Raportul de progres al Republicii Moldova în 2014 în cadrul Politicii Europene de Vecinătate a fost prezentat acum două zile.

(Reporter N. Sandu, editor A. Răileanu)

img15002060

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!