ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O formaţie din România va concerta la Chişinău

15:08 | 27.03.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Formaţia "Zoli Toth Projekt" din România va concerta la Chişinău în data de 31 martie, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică "J.S.Bach", informează MOLDPRES.

Trupa va evolua cu programul "Bach in Showbiz", care este apreciat de muzicologi drept cel mai inovativ spectacol de fusion din România. Genul clasic este combinat cu cel pop, rock sau folclor românesc. "Zoli Toth Projekt" va evolua la Sala cu Orgă, cu începere de la ora 18.00.

În cadrul aceluiaşi festival, Sala cu Orgă va găzdui la 29 martie un recital cu participarea pianistului Eduard Kunz din Rusia (ora 18.00). Vor răsuna creaţii ale compozitorilor J.S.Bach, M.Ravel, S.Rahmaninov. La 28 martie, cu începere de la ora 14.30, Eduard Kunz va susţine un master-class pentru elevii liceelor de muzică din Republica Moldova. 

"Visurile primăverii" este genericul unui concert care va avea loc în data de 29 martie la Filarmonica Naţională "S.Lunchevici", cu începere de la ora 14.00. Vor evolua elevii Liceului Republcan de Muzică "S.Rahmaninov". care vor interpreta piese ale compozitorilor D. Şostakovici, G. Miller, A. Piazzolla, Ph. Gaubert, S. Strauss, G. Faure, I. Frolov, V. Bibergan, A. Makris. 

Formaţia "La Bouche" din Germania va evolua la Chişinău sîmbătă, 28 martie, în cadrul unui concert de lansare a unui post de televiziune. Spectacolul muzical va avea loc la Palatul Naţional "N.Sulac", cu începere de la ora 19.00. În cadrul concertului vor mai cînta artiştii Doru Tufiş din România, Vitalie Dani, Anişoara Puică, Ady, Maria Stoianov, formaţia "Basarabeanca", Natalia Moscalu, Cătălina Rusu, Tudor Ungureanu, formaţia "Ştefan-vodă", Show-balet-ul "Just friends". 

Duminică Palatul Naţional "N.Sulac" va găzdui spectacolul-comedie "Soţia ideală", cu participarea artiştilor Serghei Dorogov, Tatiana Abramov, Andrei Caicov, Igor Pisimennîi, Oleg Sokolov, Maria Poroşin, Natalia Antonov din Rusia. 

Teatrul Naţional "V.Alecsandri" din Iaşi va prezenta sîmbătă la Chişinău piesa "Acasă, în miezul verii" de Tracy Letts. Spectacolul se va juca în localul Teatrului Naţional "M.Eminescu", cu începere de la ora 18.30. 

Duminică Teatrul Naţional "M.Eminescu" va relua piesa "Peppi, Ciorap Lung" de A.Lindgren (ora 12.00) şi spectacolul "Familia Tot" de O.Istvan (ora 18.00). 

Teatrul "E.Ionesco" va găzdui sîmbătă un show-comedie cu artiştii Dan Melnic şi Valeriu Pahomi (ora 18.30). Duminică actorii ionescieni vor prezenta piesa "Chiriţa în provincie" de V. Alecsandri (ora 18.30).

La Teatrul Republican "Luceafărul" se va juca duminică, cu începere de la ora 12.00, spectacolul "Cenuşăreasa" de Ch.Perrault, iar începînd cu ora 18.00 - piesa "Steaua fără nume" de M.Sebastian.

Teatrul Dramatic Rus de Stat "A.P.Cehov" va prezenta sîmbătă spectacolul "Pominalinaia molitva" de G.Gorin. Duminică actorii cehovieni vor relua piesa "38 popugaev" de G.Oster (ora 11.00) şi spectacolul "Bezîmeannaia zvezda" de M.Sebastian (ora 18.00).

La Teatrul "De pe strada Trandafirilor" ("S uliţî Roz") se va juca sîmbătă, cu începere de la ora 18.00, spectacolul-dramă "Equus" de P.Scheffer (ora 18.00).

Teatrul Republican de Păpuşi "Licurici" va prezenta sîmbătă piesa "Liubliu romaşki!", iar duminică "Auzi-mă!". Teatrul Municipal de Păpuşi "Guguţă" va relua sîmbătă spectacolul "Tronca-ponca, vîj!", iar duminică - piesa "Facă-se voia noastră". La ambele teatre de păpuşi, spectacolele vor fi prezentate cu începere de la ora 11.00.

(Reporter - D. Morari, editor A. Răileanu)

img15002062

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!