ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speculanţii vînd pe piaţa neagră bilete la meciul Moldova-Suedia la preţ triplu fără ca cineva să-i deranjeze

15:34 | 27.03.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Biletele la meciul din preliminariile Campionatului European de fotbal din 2016 au fost epuizate cu două zile înainte de meci. Însă cu cîteva ore înainte de fluierul de start al arbitrului biletele pe site-uri se vînd la preţ dublu, chiar şi triplu, fără ca cineva să-i deranjeze pe cei care fac bişniţă, informează MOLDPRES.

Bişniţarii vînd biletele la tribuna D la preţ de 450 de lei, iar „în spatele sectorului VIP” şi tribuna B cu 500 de lei, chiar dacă preţul oficial este de 80-180 de lei. Alţii vînd tichetele la un preţ de pînă la 300 de lei. Responsabili de la Federaţia Naţională de Fotbal (FMF) declară că au instituit o limită la vînzare şi că nu pot controla cine şi cîte bilete cumpără, ci doar pot sesiza poliţia de competenţa căreia este să se ocupe de acest fenomen. Iar poliţia, se pare, nu a fost sesizată.

Este foarte greu de monitorizat vînzarea biletelor în condiţiile în care e imposibil să duci o evidenţă a solicitanţilor, iar casieriţele doresc să epuizeze mai repede stocul, chiar dacă un panou amplasat în preajma caselor atenţionează: „Stimaţi amatori ai fotbalului, Federaţia Moldovenească de Fotbal vă aduce la cunoştinţă că limita biletelor procurate de 1 persoană pentru meciul Moldova-Suedia este de 4 bilete”.

„Biletele au fost în vînzare timp de două săptămâni. Circa 10 mii de bilete puse în vînzare au fost epuizate cu două zile înainte de meci. După meciul cu Anglia din 2012, cînd fiecare persoană putea cumpăra 20-30 bilete şi am avut cazul cînd două persoane au fost reţinute pentru speculă pe piaţa neagră, am instituit o limită de 4 bilete pentru o persoană. Nu am avut pînă acum probleme, dar interesul mare pentru meciul cu Suedia a „reînviat” speculanţii”, a declarat pentru MOLDPRES Victor Daghi, şeful serviciului de presă al FMF.

Potrivit acestuia, însăşi revînzarea biletelor este ilegală, deoarece chiar pe ele scrie că este interzisă vînzarea acestora de către cei care le-au cumpărat. „Sînt bişniţarii care încearcă să facă un bani murdar. Probabil ar trebui să limităm vînzarea la un bilet pentru o persoană”, a mai spus Daghi. El a adăugat că este de competența organelor de drept să se ocupe de acest fenomen, doar FMF poate sesiza poliţia.

„Pe lângă faptul că suporterii cumpără la preţ dublu sau aproape triplu, ei riscă să fie înşelaţi, să li se dea bilete false, iar cînd ajung la stadion biletul să nu le fie recunoscut”, sînt de părere mai mulţi jurnalişti sportivi.

Partida dintre Moldova şi Suedia din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2016 se va disputa astăzi cu începere de la ora 21:45 de minute. Interesul mare pentru meci este provocat de participarea în confruntarea cu Moldova a vedetelor Zlatan Ibrahimovic, Kim Kallstrom, dar şi atacantul lui Stade Rennais, Ola Taivonen.

La 5 septembrie 2012, poliţia a reţinut două persoane care au cumpărat bilete pentru meciul Moldova-Anglia la prețul de 70 de lei pentru a le vinde ulterior la un preț speculativ de cinci ori mai mare. Bărbaţii comercializau pe internet și în preajma stadionului Zimbru bilete pentru meciul fotbal la prețul de 350 de lei.

 

img15002068

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!