ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Experienţa României este importantă pentru parcursul european al R. Moldova, susține premierul Chiril Gaburici

17:59 | 27.03.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Chiril Gaburici s-a întîlnit astăzi cu ministrul delegat al României pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 26-27 martie, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au remarcat caracterul special al relaţiilor moldo-române şi progresul schimburilor comerciale bilaterale. Totodată, părţile s-au pronunţat pentru impulsionarea valorificării potenţialului de cooperare în diverse domenii.

Prim-ministrul Chiril Gaburici a apreciat sprijinul constant al României în promovarea reformelor şi a proiectelor de modernizare a Republicii Moldova, în special în procesul de realizare a agendei europene.

„Avem determinarea fermă de a avansa în realizarea obiectivului de integrare în UE și de a ne apropia tot mai mult de standardele europene. În acest sens, experienţa României este foarte valoroasă pentru noi”, a spus Prim-ministrul.

La rîndul său, ministrul delegat al României pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a reconfirmat disponibilitatea de a continua proiectele de modernizare în ţara noastră şi sprijinul României pentru parcursul european al Republicii Moldova.

„Sperăm să avem în continuare relaţii bazate pe spiritul colaborării, identificării temelor comune şi dezvoltării democratice a Republicii Moldova şi României. Cred că sîntem partenerii pe care puteţi conta”, a subliniat oficialul român.  

(Editor A. Răileanu)

img15002078

img15002078

img15002078

img15002078

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!