ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Marea Britanie a adoptat legea sclaviei moderne

12:00 | 28.03.2015 Categorie: Externe

Londra, 28 mar. /MOLDPRES/. Traficanţii de persoane riscă închisoarea pe viaţă, conform unei noi legi adoptate de Marea Britanie, potrivit The Guardian, scrie b1.ro, consultat de MOLDPRES.

Legea sclaviei moderne prevede o creștere a pedeapsei maxime pentru traficanţii de persoane de la 14 ani la închisoare pe viaţă. De asemenea, reglementarea permite autorităţilor să confişte bunurile traficanţilor şi îi forţează să le achite compensaţii victimelor.

Totodată, legea introduce măsuri menite să protejeze persoanele care riscă să cadă victime ale sclaviei şi cere firmelor să ia măsuri pentru a se asigura că furnizorii lor nu recurg la personal care munceşte în condiţii de sclavie.

Potrivit Ministerului de Interne britanic, aproximativ 13.000 de victime ale sclaviei se aflau în 2013 în Marea Britanie, majoritatea provenind din Albania, Nigeria, Vietnam şi România.

 

 

/Editor M.Cucu/

img15002083

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!