ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Accident avion A320: O slujbă națională de doliu este prevăzută pentru 17 aprilie, la Catedrala din Koln

14:00 | 28.03.2015 Categorie: Externe

Berlin, 28 mar. /MOLDPRES/. O slujbă națională de doliu, dedicată memoriei celor 150 de victime ale prăbușirii avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, este prevăzută să aibă loc la 17 aprilie, la Catedrala din Koln, au anunțat sîmbătă surse oficiale germane, informează AFP, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Cancelarul federal Angela Merkel, precum și președintele Germaniei, Joachim Gauck, vor participa la această slujbă, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvînt a landului Renania de Nord-Westfalia. "Familiile și prietenii victimelor" sînt invitați, la fel ca reprezentanți ai altor țări afectate de catastrofă, a adăugat aceasta, subliniind că "este tot atît de important ca populația să poată lua parte la ceremonie".

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, ce efectua o cursă pe ruta Barcelona-Dusseldorf, s-a prăbușit marți în Alpii francezi, într-o catastrofă în care au murit toți cei 150 de oameni aflați la bord, printre care și copilotul Andreas Lubitz.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, acesta din urmă, suferind de probleme de sănătate de ordin psihic, ar fi provocat în mod deliberat catastrofa.

 

/Editor M.Cucu/

img15002088

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!