ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va trece în noaptea de 28 spre 29 martie la ora de vară

13:59 | 28.03.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Republica Moldova va trece la noapte la ora de vară. În fiecare an, trecerea de la ora de iarnă la cea de vară are loc în ultima duminică din luna martie. În acest an, ora se schimbă în noaptea de 28 spre 29 martie, informează MOLDPRES.

Astfel, acele ceasornicului vor fi date înainte, respectiv, ora două va deveni ora trei dimineaţa. Odată cu trecerea la ora de vară 2015, ziua de duminică, 29 martie, va avea 23 de ore şi va fi cea mai scurtă zi din an.

Trecerea la ora de vară s-a făcut pentru prima dată în anul 1916 în Germania şi Marea Britanie, în scopul  folosirii optime a luminii naturale şi reducerii iluminatului artificial.

Orarul de vară din Moldova este corelat cu cel practicat în ţările membre ale Uniunii Europene şi se aplică pînă în ultima duminica a lunii octombrie, cînd se face trecerea la ora de iarnă.

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază)

img15002089

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!