ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un seism cu magnitudinea de 7,5 s-a produs în Pacific

09:30 | 30.03.2015 Categorie: Externe

Washington, 30 mar. /MOLDPRES/.Un cutremur cu magnitudinea de 7,5  s-a produs luni în largul statului Papua Noua Guinee, relatează MOLDPRES cu referire la surse electronice.

Potrivit Bloomberg, în urma seismului a fost emisă o scurtă avertizare de tsunami pentru zonele de coastă din Pacificul de Sud şi Insulele Solomon din apropiere.

Potrivit institutului american de geofizică USGS, cutremurul s-a produs la o adîncime de 40 de kilometri și la 55 de kilometri sud-est de Kokopo, capitala provinciei East New Britain, unde locuiesc aproximativ 26.000 de persoane, scrie Medifax.

Centrul de avertizare în caz de tsunami din Pacific, care iniţial a emis o avertizare privind posibile valuri cu o înălţime de trei metri, a anunţat ulterior că ameninţarea a trecut, informează b1.ro.

Papua Noua Guinee este situată la joncţiunea a trei plăci tectonice şi este afectată frecvent de cutremure care uneori generează tsunami. 

 

/Editor M.Cucu/

img15002093

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!