ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un cutremur foarte puternic a avut loc în largul coastelor Taiwanului

10:50 | 20.04.2015 Categorie: Externe

Taipei, 20 apr. /MOLDPRES/. Un cutremur cu magnitudinea de 6,4, a avut loc luni dimineaţa în estul coastelor Taiwanului. O alertă de tsunami pentru Okinawa a fost emisă la momentul seismului, dar a fost anulată după o oră, transmite realitatea.net, preluată de MOLDPRES.

Seismul a fost înregistrat la ora 4.42, ora României, la aproximativ 130 de kilometri sud-sud-est de Keelung, un oraş cu aproximativ 400.000 de locuitori.

Seismologii au emis în primul moment o alertă de tsunami afirmînd că mai multe insule din arhipelagul Okinawa ar putea să fie atinse de valuri de pînă la un metru înălţime, dar sub nivelul maxim al mareei, fără să reprezinte, astfel, o ameninţare.

Deocamdată nu au fost raportate victime sau pagube ale seismului.

(Editor L. Alcază) 

 

img15002537

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!