ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bloggerul rus Eduard Baghirov a fost condamnat la închisoare în dosarul “7 aprilie”

14:09 | 24.04.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Cetățeanul Federației Ruse, Eduard Baghirov, a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Sentința a fost pronunțată astăzi, după ce procurorii au demonstrat vinovăţia acestuia în participarea la dezordinile în masă din aprilie 2009, informează MOLDPRES.

Verdictul a fost stabilit în lipsa inculpatului, care, pe 19 octombrie 2011, a fost anunţat în căutare după ce a părăsit locul în care urma să-şi execute măsura preventivă – arestul la domiciliu.

Potrivit procurorilor, pe parcursul anilor 2008-2009, Baghirov s-a infiltrat activ în mediul social în calitate de „blogger”, „scriitor” şi a participat astfel la elaborarea şi realizarea măsurilor provocatoare după alegerile parlamentare din cinci aprilie 2009.

Conform planului său, aceste acțiuni urmau să poarte caracterul unei „revoluţii”, iar consecințele - să fie puse pe seama forţelor de opoziţie.

La 6 ani după protestele din aprilie, ex-ministrul de Interne, Gheorghe Papuc și fostul poliţist, Ion Perju, acuzat de moartea unui tînăr, au fost condamnați la închisoare, însă în prezent sînt dați în căutare.

(Reporter C. Russu, editor L. Alcază) 

img15002667

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!