ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a stabilit plafonul mijloacelor financiare în alegerile locale generale

17:07 | 24.04.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Plafonul mijloacelor financiare pentru partidele politice, organizaţiile social-politice și blocurile electorale în alegerile locale generale din 14 iunie este de 59 milioane de lei. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost aprobat astăzi de Comisia Electorală Centrală (CEC), informează MOLDPRES.

Potrivit președintelui CEC, Iurie Cecan, suma de 59 milioane de lei a fost calculată prin înmulțirea coeficientului de 0,5% (20,86 lei) din salariul mediu pe economie (4172 lei) cu numărul de alegători înscriși pe listele electorale. 

Totodată, pentru candidații independenți, plafonul mijloacelor financiare va fi calculat prin înmulțirea coeficientului de 20,86 de lei cu numărul de alegători din circumscripţia în care candidează.

În cazul depășirii plafonului mijloacelor financiare stabilite, concurentul electoral riscă să fie scos din cursă. Pentru alegerile locale generale din acest an, CEC a prevăzut cheltuieli de 98 de milioane de lei.

(Reporter C. Russu, editor L. Alcază)  

img15002675

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!