ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Nicolae Timofti a respins candidaturile a cinci magistrați

17:05 | 24.04.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a respins candidaturile a cinci magistrați propuse pentru a fi numite în funcție de către Consiliul Superior al Magistraturii, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Candidaturile respinse sînt:

Ion Țurcan în funcția de președinte al Judecătoriei Centru, municipiul Chișinău;

Natalia Berbec în funcția de judecător la Judecătoria Hîncești;

Serghei Gubenco, Grigore Colev și Ștefan Starciuc în funcția de judecător la Curtea de Apel Comrat.

În procesul examinării candidaturilor propuse, șeful statului a constatat că acești magistrați nu corespund exigențelor formulate în Legea cu privire la statutul judecătorului.

În scrisoarea transmisă Consiliului Superior al Magistraturii, președintele Nicolae Timofti a indicat că informațiile prezentate de instituțiile abilitate ridică problema integrității acestor judecători.

„Reiterez poziția expusă anterior cu privire la necesitatea corespunderii candidaților la funcția de judecător cerințelor înalte prevăzute de lege, în conformitate cu spiritul reformelor în sectorul justiției”, se arată în scrisoarea semnată de președintele Nicolae Timofti.

Totodată, șeful statului a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să verifice suplimentar candidaturile menționate prin prisma integrității și compatibilității cu interesele funcției publice.

(Editor L. Alcază)

img15002676

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!