ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comitetul PARE 1+1 a aprobat finanţarea a 49 de proiecte în sumă de 9,3 mln de lei

18:14 | 24.04.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Comitetul de supraveghere a Programului de atragere a remitențelor în economie PARE 1+1 a aprobat astăzi finanțarea a 49 de proiecte investiționale în sumă totală de 9,3 milioane de lei, informează MOLDPRES cu referire la surse de la Ministerul  Economiei.  

Viceprim-ministrul, Stephane Bride, ministru al Economiei, a specificat că Programul PARE 1+1, care este unul de succes, constituie un exemplu elocvent de orientare spre standardele europene. ”Mai mult, prin susținerea proiectelor inovaționale a antreprenorilor, noi nu doar dezvoltăm mediul de afaceri din țară şi păstrăm potențialul uman acasă, în special tinerii, dar şi contribuim la revenirea în Republica Moldova a persoanelor plecate la muncă peste hotare”, a menţionat vicepremierul.

Ministrul Economiei a mai subliniat că Programul PARE 1+1 necesită în continuare o promovare atît pe teritoriul Republicii Moldova, cît şi peste hotarele ei, în special, în localitățile unde se află la muncă cetățenii noștri. 

Iulia Iabanji, directorul Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), a precizat că la moment, mai sînt depuse 217 de dosare, în valoare totală de circa 40 milioane de lei. ”Pornind de la faptul că în bugetul pentru anul curent sînt prevăzute 30 milioane de lei pentru susținerea proiectelor investiționale, prin intermediul Programului PARE, ODIMM este în proces de identificare a potențialilor donatori, care ar putea fi parteneri în susținerea proiectelor înaintate de migranții reveniți acasă sau rudele lor”, a specificat sursa citată.

Potrivit unui studiu realizat de ODIMM, în perioada 2010-2014, circa 1100 de persoane au fost instruite prin intermediul Programului PARE în domeniul desfăşurării unei afaceri, iar 504 întreprinderi au beneficiat de finanțare nerambursabilă în sumă de 200 mii de lei fiecare.

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază)

img15002677

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!