ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Miniştrii de Finanţe din zona euro: Grecia nu va primi bani înainte de un plan complet de reforme

10:20 | 25.04.2015 Categorie: Externe

Bruxelles, 25 apr. /MOLDPRES/.Miniştrii de Finanţe din zona euro au avertizat dur Grecia, vineri, că nu va primi ajutor financiar pînă nu va prezenta un plan complet de reforme economice, în condiţiile în care ţara se îndreaptă spre incapacitate de plată, relatează MOLDPRES cu referire la Mediafax.

Preşedintele Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, a declarat după discuţii dificile cu ministrul elen de Finanţe, Yanis Varoufakis, că Grecia nu va primi bani în schimbul unor reforme parţiale, aşa cum au solicitat oficialii de la Atena.

Dijsselbloem a mai spus că fondurile de 7,2 miliarde de euro pe care Grecia mai are dreptul să le primească prin actualul program de susţinere nu vor mai fi valabile după luna iunie, iar creditorii Greciei nu vor discuta despre finanţarea pe termen lung şi acordarea unor termeni mai favorabili pentru rambursarea datoriilor pînă cînd nu va fi încheiat un acord complet.

"Este necesară o listă detaliată, cuprinzătoare de reforme, un acord complet, înainte de furnizarea oricăror fonduri. Sîntem cu toţii conştienţi că timpul trece", a spus Dijsselbloem într-o conferinţă de presă susţinută după reuniunea miniştrilor de Finanţe din zona euro. 

Premierul elen Alexis Tsipras a afirmat joi, după o întîlnire cu cancelarul german Angela Merkel, la Bruxelles, că speră să fie încheiat un acord înainte de sfîrşitul acestei luni. Dijsselbloem a spus însă că miniştrii vor analiza din nou progresele abia pe 11 mai, cu o zi înainte de termenul la care Grecia trebuie să plătească FMI o rată de împrumut de 750 milioane de euro.

 

/Editor M.Cucu/

 

img15002683

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!