ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un cutremur cu magnitudinea de 7,5 s-a produs în Nepal

11:00 | 25.04.2015 Categorie: Externe

Kathmandu, 25 apr. /MOLDPRES/. Un seism puternic cu magnitudinea de 7,5 s-a înregistrat sîmbătă dimineața în apropiere de Kathmandu, capitala Nepalului, provocînd pagube importante, informează Associated Press în pagina electronică, consultată de Mediafax şi MOLDPRES.

Ministrul Informaţiilor din Nepal, Minendra Rijal, a afirmat că epicentrul seismului a fost localizat la 80 de kilometri nord-vest de Kathmandu. Potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), seismul s-a produs la o adîncime de 11 kilometri.

Ministrul a declarat pentru postul NDTV că există informaţii privind pagube în capitală şi în împrejurimi, dar deocamdată nu se ştie dacă s-au înregistrat victime. El a adăugat că echipele de intervenţie au fost mobilizate în zonele afectate.

Valea Kathmandeu are o populaţie densă de aproximativ 2,5 milioane de locuitori, iar clădirile din zonă se află într-o stare precară. 

Cutremurul a fost resimţit şi în India şi Pakistan.

 

Editor M.Cucu

img15002686

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!