ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

USMF a organizat “Ziua Ușilor Deschise”

12:39 | 25.04.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Zeci de elevi, viitori absolvenți ai liceelor, și studenți de la colegiile de medicină din țară au participat astăzi la “Ziua Ușilor Deschise” la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu” (USMF), informează MOLDPRES.

Aceștia s-au întîlnit cu administrația și profesorii universității, au mers la biblioteca științifică medicală și au vizitat Muzeul de Anatomie a Omului.

Rectorul USMF, Ion Ababii, a declarat pentru agenție că scopul evenimentului de astăzi a fost de a familiariza doritorii de a studia medicina cu condițiile și procesul de instruire de la respectiva universitate.

“Condițiile de aici corespund tuturor cerințelor. Studiile se efectuează în patru limbi: română, rusă, engleză și franceză, iar diplomele sînt apreciate și recunoscute peste hotare”, a menționat rectorul.

Conform planului de înmatriculare, pentru anul de studiu 2015-2016 sînt oferite în total 695 de locuri, dintre care 450 la buget și 245 la contract. Absolvenții pot aplica la facultățile de medicină generală, stomatologie, sănătate publică și farmacie.

Cel mai scump contract este cel de la stomatologie, care în acest an va fi de 30 mii de lei (aproximativ 1500 de euro) sau cu nouă mii mai scump decît în anul precedent.

(Reporter C. Russu, editor A. Răileanu)

img15002691

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!