ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,4 s-a produs în largul Papuei Noua Guinee

09:31 | 05.05.2015 Categorie: Externe

 Port Moresby, 5 mai /MOLDPRES/. Un cutremur puternic a avut loc marţi în largul Papuei Noua Guinee, iar oficiali au avertizat că este posibil un tsunami, relatează Associated Press în pagina electronică, consultată de Mediafax şi MOLDPRES .

Cutremurul cu magnitudinea de 7,4 s-a produs la ora 11.44 (01.44 GMT) la 133 kilometri sud-sud-vest de orașul Kokopo, situat pe insula Noua Britanie, la o adîncime de 63 de kilometri, conform Institutului american de geofizică (USGS).

Centrul pentru alertă de tsunami în Pacific, cu sediul în Hawaii, a anunţat că valuri de pînă la un metru sînt posibile pe o rază de 300 de kilometri de la epicentru.

Imediat nu existau informaţii despre formarea unor asemenea valuri şi nici despre pagube, a declarat Chris McKee, adjunctul directorului Observatorului Geofizic din capitala Port Moresby.

Papua Noua Guinee se află pe Cercul de Foc al Pacificului, o regiune în care se întregistrează frecvent cutremure.

 

/Editor M.Cucu/

img15002918

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!