ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a obținut două medalii la Olimpiada Internațională de Chimie

10:28 | 11.05.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Lotul olimpic al Republicii Moldova la chimie a obținut o medalie de aur și  una din bronz  la Olimpiada Internațională de Chimie „D. Mendeleev”, organizată la Erevan, Armenia, informează MOLDPRES. 

Potrivit Ministerului Educației, medalia de aur a fost obținută de Alexandru Pupeza, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „N. Gogol” din Chișinău, iar medalia de bronz îi aparține lui Iulian Cebanu, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Orizont” din capitală. 

Olimpiada Internațională de Chimie „D. Mendeleev” s-a desfășurat în perioada 3 – 9 mai 2015. La ediția din anul curent a concursului au participat 95 de elevi din 15 țări. 

În anul precedent, lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie din Hanoi, Vietnam, și o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie „D. Mendeleev”. 

(Reporter C. Russu, editor A. Răileanu)

img15003079

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!